posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 14 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - OGÓRKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | GRUSZKA | 1 szt. | |||||
wtorek, 15 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JĘCZMIENNY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FRYKADELKI DROBIOWE Z ŻÓŁTYM SEREM I PAPRYKĄ | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI PIECZONE Z ZIOŁAMI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SAŁATA Z JOGURTEM I SZCZYPIORKIEM | 1 x 80g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
środa, 16 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASA, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PIEROGI UKRAIŃSKIE Z TŁUSZCZEM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHWII, ŚWIEŻEJ PAPRYKI Z MAJONEZEM | 1 x 140g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK PORZECZKOWY | 1 x 200ml | |||||
środa, 23 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FORSZMAK Z MIĘSA WIEPRZOWEGO Z WARZYWAMI | 1 x 275g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA BULGUR | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA OWOCOWA | 1 x 210g | |||||
czwartek, 24 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KALAFIOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z PIERSI KURCZAKA W ZIOŁACH | 1 x 150g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z KOPERKIEM | 1 x 122g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
piątek, 25 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PALUSZKI RYBNE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE | 1 x 110g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby | ||||
► | obiad / dodatek do obiadu | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ Z MARCHEWKĄ I OLEJEM | 1 x 120g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT Z OWOCÓW | 1 x 208g | |||||
poniedziałek, 28 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZIEMNIACZANA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET MIELONY WIEPRZOWO - WOŁOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA JĘCZMIENNA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ, MARCHWII, JABŁEK I ŚWIEŻEJ PAPRYKI Z OLEJEM | 1 x 120g | |||||
wtorek, 29 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa / drugie danie | ||||||
● | ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM, POTRAWKA Z KURCZAKA | 1 x 550g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z BURACZKÓW Z PAPRYKĄ I CEBULĄ | 1 x 122g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK JABŁKOWY | 1 x 200ml | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
środa, 30 kwietnia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BARSZCZ UKRAIŃSKI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | RYŻ Z DUSZONYM JABŁKIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 5 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PYZY Z MIĘSEM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | SKWARKI/TŁUSZCZ | 1 x 20g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z PORA Z MAJONEZEM | 1 x 110g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z MIODEM | 1 x 208g | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |
JADŁOSPIS na okres od 14.04.2025 r. do 05.05.2025 r.
- Szczegóły