- Szczegóły
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 3 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JĘCZMIENNY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FASOLKA PO BRETOŃSKU BOCZKIEM I KIEŁBASĄ, BUŁKA | 1 x 310g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK JABŁKOWY | 1 x 200ml | |||||
wtorek, 4 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA ROSÓŁ Z KURCZAKA Z MAKARONEM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z PIERSI KURCZAKA PANIEROWANY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MARCHEWKA GOTOWANA Z ZIELONYM GROSZKIEM | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT Z OWOCÓW | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
środa, 5 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA KREM Z PIECZAREK NA WYWARZE MIĘSNYM, GRZANKI | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOPYTKA GM Z MASŁEM I BUŁKĄ | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | BRZOSKWINIA POŁÓWKA | 1 x 80g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRTNĄ | 1 x 215g | |||||
czwartek, 6 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - JARZYNOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | BITKI ZE SCHABU DUSZONE Z MARCHEWKĄ | 1 x 196g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA GRYCZANA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z KOPERKIEM I SOSEM VINEGRET | 1 x 142g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
piątek, 7 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - OGÓRKOWA Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z RYBY SOUTE | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Ryby | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z MASŁEM | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA GOTOWANA NA PARZE | 1 x 110g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 10 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZIEMNIACZANA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | LECZO Z MIĘSEM DROBIOWYM,CUKINIĄ, PAPRYKĄ | 1 x 353g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA BULGUR | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM | 1 x 208g | |||||
wtorek, 11 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BARSZCZ CZERWONY Z JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY | 1 x 292g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT JABŁKOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | MANDARYNKA | 1 szt. | |||||
środa, 12 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | UDO Z KURCZAKA W ZŁOCISTEJ PANIERCE | 1 x 106g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | RYŻ Z KURKUMĄ | 1 x 140g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z KOPERKIEM | 1 x 122g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
czwartek, 13 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JAGLANY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FRYKADELKI WIEPRZOWE Z ŻÓŁTYM SEREM I PAPRYKĄ | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z PORA Z MAJONEZEM | 1 x 110g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
piątek, 14 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - RYBNA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Ryby, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET JAJECZNY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MARCHEWKĄ I BIAŁĄ KAPUSTĄ | 1 x 113g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA OWOCOWA | 1 x 210g | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |
- Szczegóły
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
wtorek, 4 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - WŁOSKA MINESTRONE ZE ŚWIEŻYMI WARZYWAMI I MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET Z PIERSI KURCZAKA PANIEROWANY | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MARCHEWKA GOTOWANA Z ZIELONYM GROSZKIEM | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
środa, 5 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BARSZCZ CZERWONY Z JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | NALEŚNIKI Z SEREM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | SOS TRUSKAWKOWY | 1 x 80g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
czwartek, 6 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JĘCZMIENNY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM | 1 x 196g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, POMIDORA, OGÓRKA I ŚWIEŻEJ PAPRYKI | 1 x 136g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
piątek, 7 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - Z PORÓW Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z RYBY SOUTE | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Ryby | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | WARZYWA NA PATELNIĘ | 1 x 150g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK JABŁKOWY | 1 x 200ml | |||||
poniedziałek, 10 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | GULASZ WIEPRZOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA JĘCZMIENNA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, MARCHWII I JABŁEK Z OLEJEM | 1 x 114g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA OWOCOWA | 1 x 210g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | MANDARYNKA | 1 szt. | |||||
wtorek, 11 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET MIELONY WIEPRZOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | BURACZKI ZASMAŻANE | 1 x 110g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
środa, 12 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JAGLANY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | UDO Z KURCZAKA W ZŁOCISTEJ PANIERCE | 1 x 106g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | PUREE Z DYNI I ZIEMNIAKÓW | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MIZERIA Z JOGURTEM | 1 x 110g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
czwartek, 13 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZARZUTKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | BITKI WOŁOWE W SOSIE WŁASNYM | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA GRYCZANA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | POMIDOR ZE SZCZYPIORKIEM | 1 x 102g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT Z OWOCÓW | 1 x 208g | |||||
piątek, 14 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - RYBNA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Ryby, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PIEROGI UKRAIŃSKIE Z TŁUSZCZEM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ Z MARCHEWKĄ I MAJONEZEM | 1 x 120g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM | 1 x 213g | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |
- Szczegóły
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
wtorek, 21 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JAGLANY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY | 1 x 110g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z POMIDOREM I SOSEM WINEGRET | 1 x 122g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 2 kg | |||||
środa, 22 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa / drugie danie | ||||||
● | ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM, POTRAWKA Z KURCZAKA | 1 x 550g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | RYŻ Z WARZYWAMI | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRTNĄ | 1 x 215g | |||||
czwartek, 23 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KALAFIOROWA Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | BITKI WOŁOWE W SOSIE WŁASNYM | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ, MARCHWII, JABŁEK I ŚWIEŻEJ PAPRYKI Z JOGURTEM GRECKIM | 1 x 142g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT JABŁKOWY | 1 x 208g | |||||
piątek, 24 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - RYBNA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Ryby, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON Z SEREM I JOGURTEM GRECKIM | 1 x 183g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK PORZECZKOWY | 1 x 200ml | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 27 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - SZPINAKOWA Z JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | LECZO Z MIĘSEM DROBIOWYM,CUKINIĄ, PAPRYKĄ WL | 1 x 353g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA BULGUR | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z MIODEM | 1 x 208g | |||||
wtorek, 28 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KOPERKOWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | ZRAZ WOŁOWO-WIEPRZOWY MIELONY Z CEBULKĄ | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z PORA Z MAJONEZEM | 1 x 110g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
środa, 29 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - GROCHOWA Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ NA WYWARZE WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOPYTKA GM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | BRZOSKWINIA POŁÓWKA | 1 x 80g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
czwartek, 30 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | UDO Z KURCZAKA W ZŁOCISTEJ PANIERCE | 1 x 106g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA JĘCZMIENNA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MIZERIA Z JOGURTEM | 1 x 110g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
piątek, 31 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZARZUTKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PULPET RYBNY | 1 x 175g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / dodatek do obiadu | ||||||
● | SOS ŚMIETANOWY NA SŁONO | 1 x 60g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z KOPERKIEM | 1 x 122g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT JABŁKOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | MANDARYNKA | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 3 lutego 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - OGÓRKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z MIODEM | 1 x 208g | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |
- Szczegóły
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
wtorek, 7 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZARZUTKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON Z TRUSKAWKAMI | 1 x 227g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
środa, 8 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JĘCZMIENNY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET MIELONY WIEPRZOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | BURACZKI ZASMAŻANE Z JABŁKIEM | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
czwartek, 9 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - Z ZIELONYM GROSZKIEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM DROBIOWYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
piątek, 10 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KALAFIOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PULPET RYBNY | 1 x 175g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ, MARCHWII, JABŁEK I ŚWIEŻEJ PAPRYKI Z OLEJEM | 1 x 120g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT Z OWOCÓW | 1 x 208g | |||||
► | obiad / dodatek do obiadu | ||||||
● | SOS CYTRYNOWY | 1 x 60g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
poniedziałek, 13 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - OGÓRKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FORSZMAK Z MIĘSA WIEPRZOWEGO Z WARZYWAMI | 1 x 275g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA JĘCZMIENNA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM | 1 x 208g | |||||
wtorek, 14 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I MIĘSEM WIEPRZOWYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT JABŁKOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
środa, 15 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - WŁOSKA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET Z PIERSI KURCZAKA PANIEROWANY | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z MASŁEM | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MARCHEWKA GOTOWANA Z ZIELONYM GROSZKIEM | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
czwartek, 16 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BARSZCZ CZERWONY Z JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PIEROGI UKRAIŃSKIE Z TŁUSZCZEM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHWII, ŚWIEŻEJ PAPRYKI Z MAJONEZEM | 1 x 140g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA OWOCOWA | 1 x 210g | |||||
piątek, 17 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZACIERKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z RYBY Z SOSEM GRECKIM WŁ | 1 x 253g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Ryby, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | MANDARYNKA | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 20 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - JARZYNOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | GULASZ WIEPRZOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA GRYCZANA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, MARCHWII I JABŁEK Z OLEJEM | 1 x 114g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK JABŁKOWY | 1 x 200ml | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |