posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 17 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 314g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM DROBIOWYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK JABŁKOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
wtorek, 18 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - FASOLOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET MIELONY WIEPRZOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | BURACZKI ZASMAŻANE Z JABŁKIEM | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
środa, 19 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - CEBULOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | GULASZ WOŁOWY, BEAF STROGONOW | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA PĘCZAK | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, MARCHWII I JABŁEK Z OLEJEM | 1 x 114g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRTNĄ | 1 x 215g | |||||
czwartek, 20 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - JARZYNOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | NALEŚNIKI Z SEREM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | SOS TRUSKAWKOWY | 1 x 80g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
piątek, 21 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JĘCZMIENNY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PULPET RYBNY | 1 x 175g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / dodatek do obiadu | ||||||
● | SOS KOPERKOWY | 1 x 60g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z MARCHWII Z JOGURTEM I PESTKAMI SŁONECZNIKA | 1 x 125g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 24 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - SZPINAKOWA Z JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | RYŻ Z DUSZONYM JABŁKIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM | 1 x 208g | |||||
wtorek, 25 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - WŁOSKA MINESTRONE ZE ŚWIEŻYMI WARZYWAMI I MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I MIĘSEM WIEPRZOWYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT Z OWOCÓW | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | KIWI | 1 szt. | |||||
środa, 26 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KOPERKOWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z PIERSI KURCZAKA W ZIOŁACH | 1 x 150g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | PUREE Z DYNI I ZIEMNIAKÓW | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA WIOSENNA ZE ŚMIETANĄ | 1 x 108g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
czwartek, 27 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KALAFIOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY | 1 x 110g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MIZERIA Z JOGURTEM | 1 x 110g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK PORZECZKOWY | 1 x 200ml | |||||
piątek, 28 marca 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZACIERKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z RYBY Z SOSEM GRECKIM WŁ | 1 x 253g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Ryby, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI PIECZONE Z ZIOŁAMI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | GRUSZKA | 1 szt. | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |
JADŁOSPIS na okres od 17.03.2025 r. do 28.03.2025 r.
- Szczegóły