Z okazji Dnia Dziecka zorganizowano w naszej szkole festyn sportowy. Na szczęście pogoda dopisała i wszystkie zawody, zarówno indywidualne jak i grupowe, odbyły się na szkolnym boisku. Współzawodnictwo poszczególnych klas, stosowanie zasad Fair Play i głośny doping sprawiły, że godzina za godziną mijały niezwykle szybko. Jedną z dodatkowych atrakcji była pizza, wiele klas wyszło na lody. Potem uczniowie klas młodszych malowali plakaty o tematyce "Samo zdrowie", gdzie podkreślano wiodącą rolę warzyw i owoców. Na koniec rozdano wszystkim uczniom dyplomy i drobne niespodzianki.
Dnia 30 czerwca uczniowie z klasy IIa na zajęciach "Małego kuchcika" przygotowali z panią Marylą "Galaretki z owocami i bitą śmietaną". Uczniowie kroili truskawki. Wkładali owoce do kubeczków i zalewali galaretką. Po schłodzeniu w lodówce, galaretki zostały ozdobione bitą śmietaną. Taki łatwy i pyszny deser może stanowić zdrową alternatywę dla słodyczy, które dzieci tak lubią. "Mały kuchcik włączył się w akcję charytatywną "Pomoc dla Zuzi", galaretki z owocami i bitą śmietaną zostały wystawione i sprzedane.
Pomimo niesprzyjających warunków pogodowych, reprezentanci naszej szkoły z klasy 4a i 5a rywalizowali na stadionie MOSIR w Puławach podczas Mistrzostw Powiatu w trójboju lekkoatletycznym i zajęli wysokie miejsca na podium.
II miejsce zajęła drużyna dziewcząt w składzie:
Nikola Bernat
Weronika Czerska
Zuzanna Kacperska
Kinga Rułka
Julia Sykut
Alicja Wawer
I miejsce zajęła drużyna chłopców w składzie:
Bartłomiej Kwit
Jan Kruk
Marcel Pokora
Jan Tadjan
Filip Walaszek
Gratulujemy!!!
Kolejny raz w naszej szkole wolontariusze przeprowadzili „akcję lizakową”, czyli sprzedaż lizaków dla dziewczynki z Afryki - Beatrice, a także innych dzieci z tej części świata. Jak zawsze uczniowie naszej szkoły stanęli na wysokości zadania. Zebraliśmy 297,65 zł. Serdecznie dziękujemy za pomoc i Wasze wielkie serca!
Dnia 9 maja uczniowie z klasy IIa z panią Marylą w czasie zajęć "Małego kuchcika" przygotowywali "zielone kanapki". Poznali pojęcia: "nowalijki", "zielone witaminy" i inne. Rozmawiali o wartościach odżywczych warzyw. Do wykonania kanapek użyli: sałaty, szczypiorku, ogórków, rzodkiewki i koperku. Samodzielnie przygotowane zielone kanapki okazały się bardzo smaczne i apetyczne. Zachęcamy do obejrzenia zdjęć z naszych zajęć.