Lp. | Data | Nazwa potrawy i numer alergenu |
1. | 06.09.2021r. Poniedziałek |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym i śmietaną (1,7,9), pieczywo ciemne (1) Gulasz z mięsa wieprzowego z majerankiem (I) Kasza jęczmienna (1) Mizeria ze śmietaną (7) Sok wieloowocowy I 00% |
2. | 07.09.2021r. Wtorek |
Barszcz ukraiński na wywarze mięsno-warzywnym (1,7,9), pieczywo regionalne (1) Makaron z białym twarogiem na słodko (1,7) Kompot jabłkowy świeży owoc |
3. | 08.09.2021r. Środa |
Krupnik ryżowy na wywarze mięsno-warzywnym (1,9), pieczywo pszenno-żytnie (1) |
4. | 09.09.2021r. Czwartek |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym (1,7,9) pieczywo z dynią(l) Kopytka z masłem i bułką tartą (1,3,4,7) Brzoskwinia z puszki Herbata z cytryną |
5. | 10.09.2021r. Piątek |
Zupa zacierkowa na wywarze mięsno-warzywnym (1,9) pieczywo regionalne (I) Filet rybny w ziołowej panierce (1,3,4,7) Ziemniaki z koperkiem Surówka z białej kapusty, marchwi i świeżej papryki z majonezem (3,7) Woda z pomarańczą |