{pgslideshow id=1428|width=640|height=480|delay=3000|image=L|pgslink=1}
II Raj pieszy ,,Śladami pieczonego ziemniaka”.
Jesień to czas zbiorów ziemniaków, a przy tym świetna okazja do wspólnej zabawy i bliższego poznania tego warzywa. W słoneczny poranek 27 października 2022 r. klasa 2a w ramach innowacji ,,Mały kuchcik” i ,,Jemy zdrowo, kolorowo”, wybrała się na rajd pieszy do Zagród. Rajd miał na celu poszerzenie wiadomości dotyczących pochodzenia ziemniaka, wdrażanie uczniów do kultywowania tradycji, poznawanie produktów i potraw wykonywanych z ziemniaków. Dzięki przychylności członków z KGW Zagrody gościliśmy w świetlicy wiejskiej. Uczniowie przygotowywali ziemniaki i jabłka do pieczenia oraz wykonywali na bazie naturalnych składników sosy – tzatziki. W wyśmienitym humorze i uśmiechem na twarzach, na których pozostawały jeszcze ślady pieczonych smakołyków, powrócili do szkoły.